Hogerberoep All-in huurprijs.

Kenmerk: 1016975 C
Datum uitspraak: 7 juli 2009
Rechter: M.D. Ruizeveld
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder gaat in hogerberoep tegen de uitspraak van de Huurcommissie dat er sprake is van een All-in huurprijs. Echter de verhuurder levert goederen en diensten en de woning is gestoffeerd. De service kosten worden niet uitgespit in het contract en er is ook geen afrekening geweest.

Samenvatting

Huurder is all-in procedure bij de huurcommissie gestart hij huurt al sinds 2005 een woning en is in 2008 de procedure gestart. De huurcommissie heeft eind 2008 uitgesproken dat er sprake is van een All-in huur. En de huurprijs is verlaagd en vast gesteld met een kale huur en de geschatte servicekosten.

De verhuurder is in beroep gegaan en stelt dat er een kale huurprijs is overeengekomen van 1000, – euro. Dat dit exclusief energie en water kosten zijn, dit moet door de huurder zelf betaald worden.

De huurder reageert hier op door te stellen dat de woning ook gestoffeerd verhuurd wordt de UPC wordt geleverd en er een onderhoudscontract is met een CV monteur. De kosten voor gas en licht worden ook via de overeengekomen 1000, – euro betaald.
Volgens de huurder is er dus wel spraken van een All-in huurovereenkomst.

De rechter oordeelt dat er naast de huurprijs ook andere leveringen en diensten worden aangeboden en dat hier geen specificatie van is verstrekt door de verhuurder. Dit leidt er toe dat er spraken is van een All-in huurprijs.
Echter moet de huurder wel de kosten van de gas en energie gaan betalen omdat dit tussen de beide parijen is overeengekomen.
De verhuurder wordt veroordeeld in de kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON