Hogerberoep incassoprocedure

Kenmerk: 106005702
Datum uitspraak: 14 februari 2008
Rechter: C.A. van Oosten- van Smaa
Instantie: Gerechtshof
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder gaat in beroep bij het gerechtshof. Verhuurder was veroordeeld bij de kantonrechter per verstek. Hij had in verzet moeten gaan bij de kantonrechter, maar deed dit niet. Verhuurder wordt niet ontvankelijk verklaard en veroordeeld in de kosten van het hoger beroep. De uitspraak van de kantonrechter blijft ongewijzigd.

Samenvatting

Huurder is een incassoprocedure bij de kantonrechter begonnen. Verhuurder heeft hier niet op gereageerd en is per verstek veroordeeld om de kosten terug te betalen, inclusief rente.
Verhuurder is het hier niet mee eens en gaat in hogerberoep bij de het Gerechtshof te Amsterdam en eist dat de rechtbank de uitspraak van de kantonrechter vernietigd. De eis van de huurder afwijst en de huurder veroordeeld in de proces kosten.

De huurder is het hier niet mee eens.

De rechters oordelen dat de verhuurder verzet had moeten instellen, maar in plaats daarvan hoger beroep heeft aangetekend. De verhuurder kan niet in hoger beroep in deze zaak De rechters beoordelen dat de verhuurder niet is benadeeld in de mogelijkheden tot het voeren van verweer en bezwaar in een verzetprocedure bij de kantonrechter.

De verhuurder wordt niet ontvankelijk verklaard. De rechters handhaven de uitspraak van de kantonrechter en veroordeeld de verhuurder in de kosten van het hoger beroep.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON