Hogerberoep servicekosten.

Kenmerk: 973316 CV
Datum uitspraak: 23 december 2009
Rechter: D.H. de Witte
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

In een voorgaande procedure is de all-in huurovereenkomst gesplits in een kale huur en servicekosten. De servicekosten zijn toen vast gesteld op 356,00 euro nu is de huurder een servicekosten procedure gestart over de jaren 2005 en 2006. De huurcommissie heeft deze kosten vastgesteld op 300,00 euro. De verhuurder is tegen dezen uitspraak in beroep gegaan.

De verhuurder eist dat de uitspraak van de huurcommissie wordt vernietigd. En omdat bij de splitsing van de all-in huurprijs de servicekosten al zijn vast gesteld.

Huurder verweerd zich hier tegen door aan te geven dat na afloop van een jaar de servicekosten als nog door de Huurcommissie getoetst kunnen worden.

De rechter beoordeelt dat de huurcommissie terecht de servicekosten heeft vast gesteld. Dat in het verleden een uitsprak is gedaan van een splitsing van de all-in huurprijs heeft geen invloed op de zaak. Daarom wijst de rechter de eis van de verhuurder af.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON