Hogerberoep uitspraak Huurcommissie.

Kenmerk: 1077608 C
Datum uitspraak: 26 februari 2010
Rechter: O.J. van Leeuwen
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De verhuurder gaat in beroep tegen de uitspraak van de Huurcommissie. De huurder is een procedure begonnen bezwaar huur verhoging, de huur wordt verlaagd van 522,83 euro naar 383,42 euro.

De verhuurder geeft als bezwaar aan dat een particuliere verhuurde de kosten van het pand nooit kan terug verdienen door de verhuur. Op dit moment worden met de huurpenningen maar 3,3% van de WOZ waarde terug verdiend. En de hypotheek kosten van 715,00 euro per maand worden ook niet bekostigd uit de huuropbrengst.
De verhuurder stelt dat er geen sprake meer is van sociale huur en dat in acht moet worden genomen dat de woning een zeer laag energielabel heeft van 0.72. Tot slot heeft de huurcommissie de buurtaantrekkelijkheid niet in de omgevingspunten mee genomen.

De huurder verweerd zich hier tegen en verzoekt dat het punten boek van de Huurcommissie gevolgd zal worden. Daarnaast is de WOZ waarde niet van toepassing op de hoogte van de huur en moet dus buiten de discussie worden gehouden.

De rechter neemt het oordeel van de Huurcommissie over en stelt ook de woning vast op 89 punten, met bijbehorende huurprijs van 383,42 euro. Dit leid er toe dat de voorgestelde huurverhoging, ingaande op 1 juli 2008, van 514,60 euro met 1,6% naar 522,83 euro per maand niet redelijk is.
De kantonrechter stelt de huurprijs, echter, per 1 juli 2008 vast op 514,60 euro per maand. En veroordeeld de verhuurder in de proceskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON