HR ++ plaatsen op straffe verhoogde dwangsom

Kenmerk: 1000 8043 KK EXPL 22-437
Datum uitspraak: 1 september 2022
Rechter: B. Brokkaar
Instantie: kantonrechtbank
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

In een eerdere zaak is verhuurder opgedragen glas te plaatsen op straffe dwangsom. Nu plaatsing uitbleef is de eerdere dwangsom geïnd en een nieuwe dwangsom geëist. Rechter geeft verhuurder nog 1 kans om binnen 3 maanden te plaatsen op straffe dwangsom van 100 per dag tot maximaal 5000 voor elke dag na 3 maanden dat plaatsing is uitgebleven.

Samenvatting

In een eerdere zaak is verhuurder opgedragen glas te plaatsen op straffe dwangsom. Nu plaatsing uitbleef is de eerdere dwangsom geïnd en een nieuwe dwangsom geëist. Rechter geeft verhuurder nog 1 kans om binnen 3 maanden te plaatsen op straffe dwangsom van 100 per dag tot maximaal 5000 voor elke dag na 3 maanden dat plaatsing is uitgebleven. De rechter oordeelt op grond van de stukken dat verhuurder nu aantoont dat hij serieus glas aan het bestellen is

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON