HR ++ verzoekschrift voor 3 woningen

Kenmerk: 8526408 EA VERZ 20-363
Datum uitspraak: 10 september 2020
Rechter: C. Kraak
Instantie: kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Volor 3 woningen is een HR ++ glas verzoekschrift gedaan met een berekening op grond van de offerte van de energy guards. Rechter honoreert verzoek en stelt vast dat verhuurder dit op eigen kosten moet realiseren tegen een maandelijkse huurverhoging van respectievelijk 20, 20 en 25 euro.

Samenvatting

Verhuurder weigert gehoor te geven aan de herhaalde op art. 7:243 BW gebaseerde verzoeken van (drie) huurders om isolatieglas aan te brengen in de bestaande kozijnen van hun woningen en om die werkzaamheden te combineren met de door verhuurder geplande buitenschilderwerkzaamheden. Met deze isolatiemaatregelen willen huurders conform de bedoeling van genoemd wetsartikel hun woningen thermisch isoleren. Zij zijn bereid een redelijke huurverhoging te betalen. Als reden voor zijn weigering voert verhuurder aan geen budget te hebben voor de gevraagde maatregelen.

Aanvraag verhoging naar afgerond € 3000 – positief advies op 22-5-20 naar bestuur
Bestuur is akkoord.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON