Huur overeenkomst ontbonden ivm executie veiling van het pand met inroeping van het huurbeding

Kenmerk: 502048 / KG RK 11-3194 SR
Datum uitspraak: 14 november 2011
Rechter: Sj.A. Rullmann
Instantie: Sector civiel recht
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Nadat huurders (3x onzelfstandige woonruimte in een appartement) twee maanden geleden huurovereenkomsten hebben afgesloten blijkt dat de woning executioraal wordt geveild, ten behoeve daarvan wordt het huurbeding ingeroepen. Eigenaar zit in de gevangenis en heeft al 9 maanden zijn hypotheek niet betaald.
Bemiddelaar / verhuurder JeCeMoon brengt per kamer hoge all-in huur (? 500,- tot ? 600,-) in rekening en heeft bovendien bemiddelingskosten van ??n maand in rekening gebracht terwijl hij ook als verhuurder optreedt. Zeer waarschijnlijk is dit bedrag dus aan te merken als sleutelgeld.
Huur wordt contant opgehaald (tegen ontvangst van kwitantie). Toen huurders bij een bezoek van JeCeMoon aan hun woning kritische vragen stelden over de op handen zijnde executieveiling en het ingeroepen huurbeding werd de vertegenwoordiger van JeCeMoon zeer boos, schreeuwde tegen huurders en bedreigde hen ernstig (in hun eigen woning).
Uitspraak: woning leeg opleveren per 1 januari 2012, later dan de standaardtermijn.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON