Huurbeding tegen tientallen huurders

Kenmerk: 506759 / KG RK 11-3805 SR
Datum uitspraak: 12 april 2012
Rechter: Rullmann
Instantie: rechtbank, civiel, voorzi
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurbeding. Bezit van grote eigenaar wordt gedwongen geveild; hypotheekbank roept huurbeding in tegen (bijna) alle huurders. Hypotheekakte is van 2006, alle huurders die er later zijn gaan huren zijn gedagvaard.
Uitspraak: huurbeding mag niet worden ingeroepen, betreft een sociale huurwoning die volgens de wet verhuurd moet worden.

Samenvatting

Huurbeding. Bezit van grote eigenaar wordt gedwongen geveild; hypotheekbank roept huurbeding in tegen (bijna) alle huurders. Hypotheekakte is van 2006, alle huurders die er later zijn gaan huren zijn gedagvaard. Alle huurders worden in ??n rechtzaak behandeld.
Uitspraak: huurbeding mag niet worden ingeroepen, betreft een sociale huurwoning die volgens de wet verhuurd moet worden.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON