Huurbeding toetsen bij Europees Hof

Kenmerk: 56050/15
Datum uitspraak: 21 december 2015
Rechter: H. Jäderblom
Instantie: Europees Hof
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Poging het huurbeding te toetsen aan artikel 6 EVRM, goede rechtsbescherming. Mislukt, eerst moeten alle instanties in NL doorlopen worden, ook als dat kansloos en kostbaar is.

Samenvatting

Toetsing bij het Europees Hof van het huurbeding (ontbinding huurovereenkomst bij verkoop).
Gelijk ingediend met PPF15005 voor een vergelijkbare zaak in de Bataviastraat.
Zaak helaas afgewezen op formele gronden. Eerst moet de (kansloze, want bij wet uitgesloten) route via het Nederlandse recht volgen. Dwz eerst beroep en cassatie en dat wordt erg kostbaar.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON