huurbeding

Kenmerk: 591389/kg rk 15-1630 MW/C
Datum uitspraak: 8 september 2015
Rechter: Walraven
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: hypotheekbank

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurders zijn gaan huren nadat de hypotheek werd afgesloten. Sinds 2011 betaalt eigenaar hypotheek niet meer, rabobank wil laten veilen en huurbeding inroepen. Volgens taxatie leeg 205000 en verhuurd 145.000. Dat belang weegt voor rechter zwaarder dan belang huurders.

Samenvatting

Voorm. eigenaar bewoner is woning gaan verhuren zonder toestemming hypotheekbank. Sinds 2011 betaalt eigenaar hypotheek niet meer, rabobank wil laten veilen en huurbeding inroepen. Volgens taxatie leeg 205000 en verhuurd 145.000. Dat belang weegt voor rechter zwaarder dan belang huurders.Huurders betogen dat de bank ook beslag kan leggen op deh uurpenningen a 1150€ per maand, maar de rechter gunt de bank de vrijheid te kiezen voor parate executie. Bewoners krijgen uitstel tot 2 weken na openbare verkoop om weg te gaan of om met nieuwe eigenaar een regeling te treffen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON