Huurder eist herstel keuken en toilet op straffe dwangsom.

Kenmerk: 1078931 K
Datum uitspraak: 8 oktober 2009
Rechter: C. von Meyenfeldt
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Huurder vordert dat verhuurder veroordeeld wordt om, op straffe van een dwangsom 250, – euro per dag, de keuken en toilet van de onzelfstandige woonruimte op de tweede etage uiterlijk binnen 10 dagen te herstel in een bruikbare staat. Verhuurder heeft begin november 2008 de huurder verzocht de keuken en toilet te ontruimen, om deze op te knappen. De verhuurder heeft vervolgens de keuken en toilet gesloopt en sindsdien is geen actie meer ondernomen.

De verhuurder stelt dat de huurder de keuken, toilet en douche op de 3e etage kan gebruiken en dat op den duur de werkzaamheden worden afgerond.

De rechter veroordeeld de verhuurder dat hij er zorg voor moet dragen dat uiterlijk op 15 december 2009 de keuken en toilet, op de 2e etage, zijn hersteld. Met oplegging van een dwangsom van 250, – euro per dag met een maximum van 5.000, – euro.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON