Huurder heeft recht op vergoeding voor zelf aangebrachte CV

Kenmerk: 200.298.329/01
Datum uitspraak: 4 juli 2023
Rechter: Mr Rang, Van der Kwaak, Brons
Instantie: Gerechtshof
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder in Hilwis complex heeft zelf CV aan laten brengen. Bij vertrek is deze nog niet afgeschreven en heeft huurster recht op een vergoeding. Verhuurder betwist dat, maar rechter en gerechtshof beslissen in het voordeel van de huurder.

Samenvatting

H heeft eigen CV aangelegd onder de door Rappange/Variaprop afgedwongen voorwaarde dat ze bij vertrek de ketel om miet moest laten zitten. Buurvrouw heeft vergelijkbare zaak tot bij het Hof gewonnen als zijnde gerechtvaardigde verrijking. H heeft zelf ook bij de rechtbank gewonnen. VH gaat ook tegen dit vonnis in beroep bij het Hof. Dat levert opnieuw een duidelijk arrest op: verhuurder moet betalen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON