Huurder moet woning verlaten door executieverkoop

Kenmerk: 594650 / KG RK 15-2001 MW
Datum uitspraak: 3 november 2015
Rechter: Mr. M. van Walraven
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Verzoekster

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder heeft woningen verhuurd zonder toestemming van de bank. De huurders moeten binnen vier maanden de woning verlaten door executieverkoop.

Samenvatting

De verhuurder van de woning had schulden bij de bank en had daardoor geen toestemming om de woning te verhuren. De woning van de huurder gaat in de executieverkoop. Er wordt bij verkoop van de woning in onverhuurde staat een hogere opbrengst verwacht dan bij verkoop van de woning met instandshouding van de huurovereenkomst.

Huurders dreigen hierdoor hun woonruimte kwijt te raken. In de uitspraak van de rechter worden huurders niet in het gelijk gesteld en zij moeten de woning verlaten. Ze krijgen vier maanden de tijd om de woning te ontruimen. Rechter acht de belangen van de hypotheekverstrekker groter dan van huurders.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON