‘Huurovereenkomst kantoorruimte’ betreft feitelijk als woonruimte verhuurd sousterrain

Kenmerk: 1284858
Datum uitspraak: 22 november 2012
Rechter: A.J.T. Karskens
Instantie: sector kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

ondanks dat bestemming en huurovereenkomst spreken van een bedrijfsruimte is de rechter van mening dat het sousterrain als woonruimte is verhuurd.

Samenvatting

er is opgezegd per 31 mei 2011. VH beweert dat er sprake is van een ’tijdelijke’ huurovereenkomst voor ‘bedrijfsruimte’. Dit nadat H na onze puntentelling heeft gevraagd om huurverlaging en herstel achterhoud, en inschrijving op het adres.

december 2011: kantonrechter heeft de zaak aangehouden om partijen de gelegenheid te stellen te schikken. mei 2012: Er is niet geschikt, er zal een getuigenverhoor volgen.
nov2012 vh bracht geen getuigen in die iets konden verklaren over de overeenkomst tussen huurder en verhuurder. Huurder wel; er waren al voorzieningen bij aanvang, en er is o.a. bij bezichtiging gesproken over wasmachineaansluiting.
nb vh gaat in hoger beroek, feb 2013

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON