huurovereenkomst niet naar zijn aard van korte duur 7:232 lid 2 BW

Kenmerk: cv13-11122
Datum uitspraak: 15 augustus 2013
Rechter: F van der Hoek
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

VH heeft huur opgezegd ivm scheiding/dringend eigen gebruik, en bracht als argument dat er sprake was van tussenhuur. Dit nadat de huurder een toetsingsprocedure via het WSWonen startte.
H woonde voor aangaan huurovereenkomst reeds in Amsterdam, er stond een bepaling in de huurovereenkomst dat deze omgezet kon worden in onbepaalde tijd en erkend is dat de dochter van verhuurder enige tijd in het gehuurde heeft gewoond en dat verhuurder het na haar vertrek steeds of regelmatig heeft verhuuurd. Dat partijen de bedoeling hadden om een tijdelijke huurovereenkomst aan te gaan, in een periode van afwezigheid van vh kan daarom niet worden aangenomen. De rechter oordeelde dat er ook geen sprake was van een geliberaliseerde overeenkomst. Puntenwaardering huurcie bleef in stand, ook de omgevingspunten (ivm samenhang in het systeem)

Samenvatting

VH heeft huur opgezegd ivm scheiding/dringend eigen gebruik. Dit na het starten van een toetsingsprocedure via het WSWonen. H woonde voor aangaan huurovereenkomst reeds in Amsterdam, er stond een bepaling in de huurovereenkomst dat deze omgezet kon worden in onbepaalde tijd en erkend is dat de dochter van verhuurder enige tijd in het gehuurde heeft gewoond en dat verhuurder het na haar vertrek steeds of regelmatig heeft verhuuurd. Dat partijen de bedoeling hadden om een tijdelijke huurovereenkomst aan te gaan, in een periode van afwezigheid van vh kan daarom niet worden aangenomen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON