Huurprijs Corona crisis / overlast onderhoudswerkzaamheden

Kenmerk: 8434070
Datum uitspraak: 18 december 2020
Rechter: C.W. Inden
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder / huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter kent geen huurverlaging toe vanwege inkomensdaling huurder corona crisis. Ook overlast vanwege onderhoudswerkzaamheden leiden niet tot huurverlaging.

Samenvatting

Huurder is organisator van festivals. Hij had sinds de coronacrisis geen werk meer en zat wel op een huur van €1600 in de maand. Restaurants en cafés kunnen een huurverlaging van 30% krijgen, omdat de crisis als een gebrek in het gehuurde kan worden opgevat. En een achtergrond is dan dat de gevolgen van die crisis niet alleen door de huurder gedragen zouden moeten worden. Bij woningen is het natuurlijk lastiger om de coronacrisis als een gebrek in het gehuurde aan te voeren, maar een gedeelde verantwoordelijk met de verhuurder. Maar helaas ging de rechter daar niet in mee. Ook niet met de gevorderde huurverlaging vanwege overlast onderhoudswerkzaamheden. Niettemin wist huurder gedurende de procedure nog wat geld bij elkaar te schrapen en hij nam een huisgenoot, waardoor er uiteindelijk net geen drie maanden huurachterstand was en hij werd er niet uitgezet.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON