Huurprijsvaststelling – WOZ waarde na renovatie

Kenmerk: 6009583
Datum uitspraak: 4 februari 2020
Rechter: Van Harmelen
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De kantonrechter kent in WOZ waardering hogere WOZ waarde toe omdat de gemeente er ten onrechte vanuit ging dat de woonruimte nog in renovatie was en voor 70% gereed. De woning was bij aanvang van de huur namelijk geheel gereed.

Samenvatting

Eigen Haard gaat in beroep tegen uitspraak huco. Discussie over WOZ waarde na renovatie.
Verhuurder Eigen Haard is in beroep gegaan tegen uitspraak Huurcommissie omdat zij zich niet kon vinden in de door de Huurcommissie gehanteerde WOZ waarde van €96.000,-.
De kantonrechter volgde Eigen Haard in haar standpunt dat de WOZ waarde tenminste € 137.000,- is, omdat de gemeente er ten onrechte vanuit ging dat de woonruimte nog in renovatie was en voor 70% gereed. De woning was bij aanvang van de huur immers geheel gereed.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON