Huurverhoging van 67%.

Kenmerk: 23988/07
Datum uitspraak: 13 juni 2008
Rechter: R.A.J. van der Linde
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: geen

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De verhuurder wil graag de huurverhogen van 620,46 euro per maand met 413,85 euro naar 1.034,31 euro. Dit is een verhoging van ruim 67% hier maakt de huurder bezwaar tegen. De huurovereenkomst dateert uit 1998 en bedroeg toen 1.000,- gulden/ 453,78 euro.

De rechter beoordeeld dat een huurverhoging met 67% niet redelijk is. De huurverhoging wordt afgewezen maar de rechter bepaald wel dat hier sprake is van een geliberaliseerde huurprijs. De rechter stelt geen nieuwe huurprijs vast. En beide partijen moet hun eigen kosten dagen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON