Huurverlaging wegens geluidsoverlast buren en gebrekkige isolatie

Kenmerk: 14-244404
Datum uitspraak: 26 januari 2016
Rechter: Ruizeveld
Instantie: Rechtbank
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

KR houdt huurverlaging wegens geluidsoverlast in stand en veroordeelt verhuurder tot nemen van bouwtechnische maatregelen.

Samenvatting

Geluidsoverlast van buren, mede door slechte geluidsisolatie. Uitspraak Huco: woningsscheidende wand heeft gebrek–> huurverlaging. Verhuurder is het daar niet mee eens en probeert de uitspraak van tafel te krijgen. Dat lukt hem ondanks een geluidsrapport niet. Verlaging blijft in stand, weliswaar niet naar 40 maar naar 60%. Verhuurder wordt bovendien veroordeeld om buigslappe voorzetwanden te plaatsen tegen de muren op elke verdieping. Daarbij kan Ymere wel 50% van de materiaalkosten bij huurder in rekening brengen. Mooie uitspraak, wel spijtig dat de kosten worden gecompenseerd en dat is een dure grap omdat huurder net buiten de grenzen voor een toevoeging valt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON