in de plaatsstelling

Kenmerk: CV 12-24901
Datum uitspraak: 11 februari 2013
Rechter: Mr. V.C. Ulrici
Instantie: Kantonrechtbank
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder met ADHD wil naar rustiger woning, andere ruiler wil naar haar woning want heeft 1 kamer maar ook 1 kind, dus behoefte aan meer kamers. Verhuurder particulier en de Alliantie. De voorgestelde verhoging bij ruil is niet veel. Toch spreekt de rechter in voordeel huurders uit. In de plaatsstelling gaat door.

Samenvatting

Huurder wil woningruil doen en beide ruilers hebben een belang bij de ruil. In de plaatstelling afdwingen. Verhuurders willen naar hogere huur bij ruil. Garantie verhoogd naar € 950 met besluit adviescommissie van 23.11.2012. Zaak wordt gewonnen door huurder, in de plaatsstelling gelukt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON