Incasso borg en huurpenningen

Kenmerk: 7716806 CV EXPL 19-9190
Datum uitspraak: 20 september 2019
Rechter: C.W. Inden
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder is na afloop van zijn tijdelijke huurovereenkomst een toetsing gestart. Huurcommissie heeft geoordeeld dat kale huurprijs van €800,- niet redelijk zou zijn. Wel redelijk is een kale huurprijs van €642,37. Ook heeft verhuurder € 250,- onterecht ingehouden van de borg. Huurder is incasso gestart voor teveel betaalde huurpenningen en restant van de borg.

Samenvatting

Huurder is na afloop van zijn tijdelijke huurovereenkomst een toetsing gestart. Huurcommissie heeft geoordeeld dat kale huurprijs van €800,- niet redelijk zou zijn. Wel redelijk is een kale huurprijs van €642,37. Ook heeft verhuurder € 250,- onterecht ingehouden van de borg (aan schoonmaakkosten en herstelwerkzaamheden). Verhuurder geeft daarnaast aan dat zij niet akkoord is met de uitspraak van de Huurcommissie daar het volgens haar onredelijk en een solide basis mist. Dat verweer houdt niet stand. Rechter heeft geoordeeld dat verhuurder teveel betaalde huurpenningen moet retourneren. Ook moet verhuurder het onterecht ingehouden bedrag van € 250,- teruggeven daar niet bewezen is dat huurder de woning niet in dezelfde staat heeft opgeleverd.

Uitspraak is te groot voor upload.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON