Incasso procedure met nieuwe verhuurder

Kenmerk: CV 09-197
Datum uitspraak: 12 november 2009
Rechter: T.M.A. van L”ben Sels
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De huurder eist restitutie van teveel betaalde huur, naar aanleiding van all-in procedure bij de huurcommissie. Het totale bedrag bedraagt 3600 euro. Deze restitutie eis wordt gelegd bij de nieuwe verhuurder. De oorspronkelijke verhuurder is failliet gegaan. De huurder suggereert dat een relatie bestaat tussen de oude (failliet) en de nieuwe verhuurder.

De verhuurder stelt dat deze eis niet gegrond is en niet op hem van toepassing is. In de huurcommissie zaak was de nieuwe verhuurder geen partij. De verhuurder concludeert dat de claim niet voor hem bestemd is.

Beoordeling rechter: de aangeklaagde partij is niet de juiste partij in deze zaak. In het oorspronkelijke huurcontract is niet opgenomen dat er een relatie is met de nieuwe verhuurder. Dit leidt er toe dat de eis wordt afgewezen. De huurder wordt veroordeeld in de proces kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON