Incasso procedure

Kenmerk: 892465 CV
Datum uitspraak: 25 april 2009
Rechter: J.B.A.M. Groenendaal
Instantie: Civiel Recht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder eist ten onrechte beteaalde huur terug via incasso.

Samenvatting

De huurder eist een bedrag ter restitutie voor te veel betaalde huur, 6000, – euro. Met de eis de verhuurder de gemaakte incassokosten vergoed. En een verzoek tot veroordeling van de verhuurder in de proceskosten van de huurder.

De verhuurder stelt dat de incasso te laat is ingediend en dat de termijn van 1 jaar is verstreken op basis van artikel 205 ONWB en artikel 38 HPW.

Beoordeling rechter: het verweer van de verhuurder wordt afgewezen. De verhuurder wordt veroordeeld tot het betalen van het ge‰iste bedrag samen met de gemaakte proceskosten van de huurder. Het totale bedrag komt uit op ruim 8000, – euro.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON