Incasso te veel betaalde huur. Echter verkeerder partij heeft voorstel tot huurverlaging ingediend bij Huurcommissie.

Kenmerk: CV 10-32717
Datum uitspraak: 23 februari 2011
Rechter: C. von Meyenfeldt
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Restitutie te veel betaalde huur na uitspraak Huurcommissie. De zaak wordt verloren: huurverlaging was op verkeerde naam familielid aangevraagd. Echter heeft de verhuurder wel het te veel betaalde huur terug betaald.

Samenvatting

De vader van de huurder heeft een voorstel tot huurverlaging ingediend bij Huurcommissie. De Huurcommissie heeft hier ook uitspraak over gedaan en de huur verlaagd.
Nu vordert de vader het te veel betaalde huur + incassokosten van de verhuurder. Daarnaast vraagt de vader de verhuurder te veroordelen in de proceskosten.

Verhuurder verweerd zich hiertegen en stelt dat de vader niet-ontvankelijk moet worden verklaard omdat de verhuurder geen huurovereenkomst de vader heeft maar met zijn zoon. De verhuurder verzoekt om de eist af te wijzen. Echter heeft de verhuurder het teveel betaalde huur vermeerder met de incassokosten wel voldaan aan de huurder. Hiervoor overlegt de verhuurder ook een bewijsstuk.

De rechte wijst de eis van de vader af en veroordeeld hem in de kosten gemaakt aan de zeiden van verhuurder.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON