Indeplaatsstelling – belangen huurder wegen zwaarder dan liberalisatiewens de Key

Kenmerk: 10397437
Datum uitspraak: 21 juli 2023
Rechter: E. Pennink
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De Key weigert in te stemmen met woningruil. Zij wil de woning liever verhuren in het dure segment. Kantonrechter vindt de belangen van huurster zwaarder wegen en kent indeplaatsstelling toe.

Samenvatting

De Key weigert in te stemmen met woningruil. Belangrijke kwestie want de gemeente kijkt mee. Zaak gewonnen. Kantonrechter vindt de belangen van huurster zwaarder wegen en kent indeplaatsstelling toe.

Zie uitspraak 21-07-2023 op rechtspraak: https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBAMS:2023:4712

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON