Indeplaatsstelling bij woningruil toegewezen

Kenmerk: 17-20234
Datum uitspraak: 23 februari 2018
Rechter: C. W. Inden
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Woningruil – indeplaatsstelling toegewezen. Huurster verhuist naar kleinere en goedkopere woning in de buurt van haar zorgbehoevende moeder en groot gezin verhuist naar de 5 kamerwoning. Voldoende garantie dat huur betaald kan worden, huurprijs blijft gelijk.

Samenvatting

In de plaats stelling ivm woningruil. Verhuurder Dijkhuis Vastgoed wil huurprijs verhogen bij ruil. Huurster met 2 kinderen wil haar 5 kamerwoning met een huurprijs van € 708 verlaten voor een kleinere en goedkopere woning (€ 500) in de buurt van haar zorgbehoevende moeder. De 5-kamerwoning is perfect voor het grote gezin met 4 kinderen dat in de voor hen te kleine 3-kamerwoning zit. Verhuurder wil huurprijs verhogen, maar maakt nu bezwaar omdat nieuwe huurders onvoldoende waarborg zouden bieden om de huur op te brengen. Dat is immers – naast belang voor de huurder bij ruil – de andere mogelijke weigeringsgrond die de wet biedt. Op grond van inkomstenverklaring van de belastingdienst en het gegeven dat ook de nieuwe huurder recht heeft op huurtoeslag bij deze huur concludeert de rechter dat er geen grond is de ruil te weigeren. Indeplaatsstelling wordt toegewezen, de gevraagde dwangsom niet en elke partij draagt de eigen kosten van de procedure.

(vonnis is van 23 feb maar pas op 14 mei ontvangen door !WOON)

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON