Inhouding borg

Kenmerk: CV 21-2761
Datum uitspraak: 1 oktober 2021
Rechter: C. von Meyenveldt
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Eisers

Opnieuw zoeken:

Kern

Na verhuizing werd de borg ingehouden voor de nog komende afrekening servicekosten en de woningen werden standaard opnieuw geschilderd.

Samenvatting

Bij verhuizing is er een bedrag van de borg ingehouden voor de nog komende afrekening servicekosten. Ten tijde van de rechtszaak was het bedrag wat hiervoor in was gehouden al weer teruggestort. Dit omdat er een afrekening servicekosten was opgemaakt. Daarnaast was er een bedrag van de borg ingehouden omdat de muren niet goed geschilderd zouden zijn. De eisers vorderde het restant van de borgsom vermeerderd met de incassokosten en de rente.

Rechter bepaald dat de verhuurder niet deze manier mag gebruiken om zichzelf ervan te verzekeren dat zij eventuele meer betaling van de afrekening servicekosten ook daadwerkelijk zullen ontvangen.

De verhuurder kan niet na iedere bewoning eisen dat de gehele woning opnieuw wordt geschilderd. Er is onvoldoende vast komen te staan wat de staat van de woning was. Wel zijn er opleverstaten ondertekend door alle bewoners. De kosten voor het schilderwerk worden om deze redenen gehalveerd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON