Inpikken zolderberging / schadevergoeding vernielingen

Kenmerk: 9122164
Datum uitspraak: 26 april 2021
Rechter: Van de Poel
Instantie: Voorzieningenrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

In kort geding procedure zolderberging teruggevorderd, tezamen met een schadevergoeding voor een houten bed dat vernield was. De berging is voor de zitting geregeld. Schadevergoeding toegekend van €500 voor een vernield bed.

Samenvatting

Huurder was tijdelijk een jaar uit de woning met huisbewaring. Na terugkomst merkte huurder op dat zijn verhuurder de zolderberging had ingenomen en is de zolder aan het verbouwen was tot een nieuwe. Huurder is hiervan niet op de hoogte gesteld en zijn spullen lagen als vuil op een stapel. In kort geding procedure zolderberging teruggevorderd, tezamen met een schadevergoeding voor een houten bed dat vernield was, toen Rappange de spullen uit de zolderberging weghaalde. De berging is voor de zitting geregeld. Huurder heeft nu een andere berging op diezelfde zolder. De schadevergoeding ging niet helemaal goed, omdat huurder op de zitting zei dat hij dat bed zelf ging herstellen; hij is meubelmaker. Hij had een offerte van een bedrijf weten te krijgen die dat voor €1.543,22 zouden gaan doen, en dat was daarom de eis. Voor het bed is €500 schadevergoeding toegekend.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON