is het aantonen dat een mail verzonden is aan bewoner voldoende voor een rechtsgeldige opzegging

Kenmerk: 82747755KK EXPL 20-38
Datum uitspraak: 27 februari 2020
Rechter: M.V. Ulrici
Instantie: kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder beweert via mail chimp te hebben opgezegd tijdig . Huurder heeft echter niks ontvangen en heeft derhalve ook niet gereageerd. Verhuurder dreigt nu met hoge boetes als huurder morgen niet vertrokken is.
De opzegging mail is verstuurd via mail chimp. een deskundigen rapport over de mail service toont aan dat er geen 100% garantie is van verzenden en aankomen van een mail. De rechter vindt dat de opzegging niet voldoende is geweest en huurder mag blijven.

Samenvatting

Verhuurder beweert via mail chimp tijdig te hebben opgezegd.Huurder heeft echter niks ontvangen en heeft derhalve ook niet gereageerd. Verhuurder dreigt nu met hoge boetes als huurder morgen niet vertrokken is.
In de zaak wordt door een deskundigen rapport aangetoond dat mail chimp zeker niet 100 % garantie biedt dus mag huurder blijven voor onbepaalde tijd. De rechter stelt dat bij digitale opzegging het noodzakelijk is dat het digitale bericht huurder heeft bereikt en dat dit hier niet is aangetoond door verhuurder. Het deskundigen rapport wordt meegewogen in positieve zin

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON