Kamerbewoners mogen niet slot voordeur vervangen

Kenmerk: 18-927
Datum uitspraak: 23 november 2018
Rechter: Patijn
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Beide

Opnieuw zoeken:

Kern

Slot voordeur vervangen mag niet als je alleen een kamer huurt. Dan moet je een slot op je kamer zetten. Geen ontruiming in KG, wel veroordeling in de kosten.

Samenvatting

Twee huurders van een kamer hebben op advies van !WOON het voordeurslot vervangen omdat verhuurder te pas en onpas binnenkwam. Verhuurder heeft daarop geëist een kopie van de sleutel te willen. Hem is verteld dat hij die kan krijgen als er afspraken worden gemaakt over bezoek. Dat accepteert verhuurder niet en start een kort geding. Hij vordert ontruiming en toegang tot de woning met een dwangsom. Huurders plaatsen het oude slot terug en erkennen dat ze beter sloten op hun kamer hadden kunnen zetten. De vordering tot ontruiming in kort geding wordt afgewezen, wel worden huurders in de kosten veroordeeld.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON