kamerverhuur door hoofdhuurder geen reden voor ontruiming ivm toestemming eerdere huurder.

Kenmerk: 1348953 cv expl 12-15827
Datum uitspraak: 23 januari 2013
Rechter: e.d. Bonga-Sigmond
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

VH vordert ontruiming omdat de zolder zonder toestemming onderverhuurd zou zijn. Dit was echter al een door vorige verhuurder geaccepteerde situatie.

Samenvatting

Verhuurder heeft kort geding tegen huurder verloren en spant nu een bodemprocedure aan.
VH vordert ontruiming omdat de zolder zonder toestemming onderverhuurd zou zijn. Dit was echter al een door vorige verhuurder geaccepteerde situatie en toen ook in het toenmalig hoofdhuurcontract opgenomen. De nieuwe hoofdhuurder tekende een nieuwe overeenkomst waar deze toestemming niet in stond (en wel het verbod). Er was echter nog een kamerhuurder aanwezig, dit was een gedoogde sitautie. Omdat de verhuurder toendertijd niet duidelijk heeft aangegeven dat een nieuwe verhuring niet meer mag, is er nu geen sprake van ernstig tekortschieten. Vanaf nu moet het volgens de rechter wel duidelijk zijn dat kamerverhuur niet meer mag.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON