Kort geding herstel onvoldoende geisoleerde en krakende vloer – verstekvonnis

Kenmerk: 9671636
Datum uitspraak: 3 maart 2022
Rechter: Van Loben Sels
Instantie: Kortgeding
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kort geding herstel onvoldoende geïsoleerde en krakende vloer. Huurder kan er niet van slapen. Verstek verleend, vordering toegewezen.

Samenvatting

De vloer van de woning van bovenbuurman kraakt zo erg dat huurder er niet van kan slapen. Normaliter zijn dit soort zaken niet heel kansrijk zonder rapport, maar huurder heeft van Stadgenoot een e-mail waarin wordt toegegeven dat dit gebrek had moeten worden opgelost voordat bovenbuurman kwam wonen. Dat is dus niet gebeurd. Stadgenoot zou de buurman vragen om de vloer vrij te maken zodat dit alsnog kan worden gedaan. Tevergeefs. Kort geding gestart. Zaak gewonnen met verstekvonnis. Alle kosten zijn gedekt uit de proceskostenveroordeling die Stadgenoot heeft voldaan.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON