Kort geding: huurster krijgt vervangende woonruimte tijdens werkzaamheden en schadevergoeding

Kenmerk: 19 - 1116
Datum uitspraak: 24 december 2019
Rechter: Mr. E. Pennink
Instantie: kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Woning vertoont ernstige gebreken (schimmel). Verhuurder gaat wel aan het werk maar huurster kan niet in de woning blijven. Kr oordeelt in kort geding dat verhuurder vervangende woonruimte moet regelen gedurende de werkzaamheden. Ook moet hij € 4.000 betalen als voorschot op de vergoeding van de schade aan de inboedel van huurster.

Samenvatting

Schimmel in de slaapkamer. Schimmel is vrij heftig en komt snel terug als de bewoonster de vlek wegpoetst. Diverse keren gemeld. Verhuurder traineert maar erkent dat er iets moet gebeuren. Huurcommissie is te traag voor dit soort kwesties, daarom bodemprocedure en kort geding. Kantonrechter oordeelt in kort geding dat verhuurder gedurende de werkzaamheden vervangende woonruimte ter beschikking moet stellen. Verder moet hij € 4.000 betalen als voorschot op de schadevergoeding die in de bodemprocedure wordt vastgesteld.
Als verhuurder niet snel aan de slag gaat volgt inning dwangsom.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON