Kort geding, Vertering ontruiming i.v.m. onrechtmatige bewoning. VH wordt in ongelijk gesteld.

Kenmerk: KK16532
Datum uitspraak: 17 mei 2016
Rechter: I.H.J. Konings
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De verhuurster stelt dat zij geen huurcontract met mijn huurster heeft omdat haar ex(verhuurder) zonder haar toestemming de woning heeft verhuurd aan H.

Echter blijkt in de zaak dat de huurovereenkomst is opgesteld door een tussenpersoon waar mee VH vaker zaken heeft gedaan. Daarnaast is de woning al eerder verhuurder geweest aan een andere huurder.
Daarnaast stelt de verhuurder dat de woning niet verhuurder is maar in gebruik is gegeven via een gebruiksovereenkomst, hier door zou H volgens VH geen huur bescherming hebben.

De rechter oordeelt dat in dit kort geding geen uitspraak gedaan kan worden die vooruit loopt op de bodemprocedure. Rechter wijst daarom de eis van VH af.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON