Korte afwezigheid en in gebruikgevening woning aan vriend geen wanprestatie die ontruiming rechtvaardigt

Kenmerk: 7411008
Datum uitspraak: 15 maart 2019
Rechter: Wesdorp
Instantie: Voorzieningenrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder is gedagvaard in kort geding met eis tot ontruiming. Tijdens zijn afwezigheid (buitenland) had huurder zijn woning in gebruik gegeven aan een vriend tegen een zeer geringe vergoeding. Korte afwezigheid en in gebruikgeving woning aan vriend geen wanprestatie die ontruiming rechtvaardigt.

Samenvatting

Huurder is gedagvaard in kort geding met eis tot ontruiming. Tijdens zijn afwezigheid (buitenland) had huurder zijn woning in gebruik gegeven aan een vriend tegen een zeer geringe vergoeding. Kantonrechter vond dit niet een zodanige wanprestatie dat ontruiming toegewezen diende te worden. Hoewel huurder veel in het buitenland verblijft vanwege zijn werk als artiest, wordt de woning in Amsterdam wel als hoofdverblijf aangemerkt. Eis tot ontruiming afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON