Kosten voor schoonmaken van voor huurder niet bereikbare ramen

Kenmerk: 00000000
Datum uitspraak: 17 augustus 2016
Rechter: geen
Instantie: geen
Winnaar: geen

Opnieuw zoeken:

Kern

Proefprocedure over de kosten van glazenwassen van voor huurders onbereikbare ramen. Helaas mislukt omdat de ramen met een geavanceerde spons/trekker wel te bereiken zijn. Op zoek naar niet voorbeeld.

Samenvatting

Proefprocedure over de kosten van glazenwassen van voor huurders onbereikbare ramen. Het Hof Amsterdam heeft – in lijn met het beleid van de huurcommissie – bepaald dat kosten voor het bereik voor verhuurder zijn en de kosten voor het wassen voor de huurder. Het Hof Den Haag heeft echter bepaald dat alle kosten voor de verhuurder zijn. Stelling van huurders is nu dat berekenen van kosten in strijd is met het besluit kleine herstellingen. Huurders beginnen een proefprocedure voor het hele blok en zullen de kantonrechter zal vragen eventueel aan de Hoge Raad een prejudiciele vraag te stellen. Bijzondere wending in deze procedure: Ymere beweerde gefundeerd dat deze ramen wel degelijk bereikbaar zijn met een spons/trekker die op meerdere plaatsen draaibaar is. Dat hadden zowel wswonen als advocaat niet gezien. Dus geen proefproces, ingetrokken. Op zoek naar een andere geschikte zaak.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON