KR stelt huurovereenkomst is niet van korte duur

Kenmerk: 2560149 CV EXPL 13-30157
Datum uitspraak: 21 augustus 2014
Rechter: E.D. Bonga-Sigmond
Instantie: KR
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder stelt dat sprake is van een campuscontract (”noodopvang voor buitenlandse studenten’) en dat derhalve HuCo niet bevoegd was tot uitspraken 249 en 260. Huurder stelt dat geen sprake is van campuscontract of tijdelijke huurovereenkomst omdat in overeenkomst staat dat contract stilzwijgend verlengd wordt na 1 jaar en verhuurder geen contracten heeft met onderwijsinstellingen; verhuurder verhuurt elders in complex bv. aan o.a. een fitnessinstructeur. Ook was er geen sprake van noodopvang van huurder (student uit Italie) want huurder woonde sinds augustus 2011 al in Amsterdam en huurde woonruimte via DUWO. Kantonrechter acht dat geen sprake was van ”naar zijn aard van korte duur”, verhuurde is niet anders dan andere onzelfstandige woonruimte waarop de huurbescherming van toepassing is. Volgens KR is onvoldoende gebleken dat woonruimte uitsluitend bestemd is voor studenten.

Samenvatting

Huurovereenkomst is niet naar zijn aard van korte duur. Huurovereenkomst is niet van rechtswege beeindigd, huurder is geen contractuele boete verschuldigd (conform vordering verhuurder).

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON