KTR bevestigt puntenaantal vastgesteld door HUCO; energielabel wordt niet meegeteld

Kenmerk: 1373263 Cv EXPL 12-25422
Datum uitspraak: 13 februari 2013
Rechter: E.D. Bonga-Sigmund
Instantie: KR
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

vh in verzet na uitspraak HC over aanvangshuur. Ktr bevestigd uitspraak HUCO. Woning gewaardeerd op 120 punten mac. huurprijs 555,46

Samenvatting

vh in verzet na uitspraak HC over aanvangshuur. Ktr bevestigd uitspraak HUCO. Woning gewaardeerd op 120 punten mac. huurprijs 555,46

Ten tijde van de huuringang was geen energielabel. De verhuurder heeft die later aangevraagd/afgemeld en is vervolgens naar de rechter gestapt. Tijdens de zitting liet de rechter weten het onredelijk te vinden van de bouwjarentabel uit te gaan en de energiebesparende voorzieningen niet mee te tellen. Ik heb aangegeven dat dat dwingendrechtelijk zo is voorgeschreven.

Ik verwachtte dus dat de rechter het label mee zou nemen, maar dat doet ze toch niet. Helaas motiveert ze het met weinig woorden (r.o. 15), maar uit de formulering “Het Energielabel dat eerst is afgegeven nadat de huurovereenkomst was gesloten, kan bij de vaststelling van de aanvangshuurprijs niet meetellen” moet worden afgeleid dat de rechter zich niet bevoegd acht de regeling anders toe te passen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON