Machtiging aanvragen omzettingsvergunning namens eigenaar

Kenmerk: 8999835
Datum uitspraak: 1 maart 2021
Rechter: Kruisdijk
Instantie: Voorzieningenrechter
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Voorzieningenrechter machtigt stichting Studentenhuis om namens de verhuurder een omzettingsvergunning aan te vragen bij de gemeente.

Samenvatting

Woongroep bestaande uit 4 huursters betalen zeer lage huur. Verhuurder wil beëindiging huurovereenkomst. Gemeente is ook in beeld vanwege woningdelen zonder vergunning. Huurders (st. Studentenhuis) vragen aan de kantonrechter een machtiging om namens de verhuurder een omzettingsvergunning aan te vragen. De voorzieningenrechter wijst dat toe. Verhuurder heeft beroep aangetekend.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON