Na eerder ontruiming moet de woning weer ter beschikking worden gesteld aan de huurder.

Kenmerk: CV 09-140
Datum uitspraak:
Rechter: C. von Meyenfeldt
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Nadat huurder eerst door de kantonrechter is ontruimd, moet verhuurder de woning per 01-01-1011 opnieuw ter beschikking stellen, aangezien zij de woning niet zelf is gaan bewonen

Samenvatting

Huurder is in een eerder procedure door de verhuurder uit de woning ontruimd op grond van dringend eigengebruik. De verhuurder wilde de woning weer zelf gaan bewonen i.v.m. de te lage opbrengsten van de huur penningen in verhouding met de hypotheek kosten. Echter bleek dat de woning niet door de verhuurder bewoont wordt en deze dat ook niet van plan blijkt te zijn want de woning is weer verhuurd.

De (ex)huurder eist nu bij de rechter dat de woning weer aan hem ter beschikking wordt gestelt. De ontruiming heeft ontrecht plaats gevonden, de verhuurder is nooit op de woning gaan wonen. Daarom heeft de huurder het recht om weer terug te keren naar de woning omdat de ontruimingsgrond is komen te vervallen.

De rechter gaat in de eis van de huurder mee en oordeelt dat de woning uiterlijk op 1 januari 2010 aan der huurder ter beschikking worden gesteld. Op straffe van een dwangsom van 250, – euro voor iedere dag dat zij aan deze veroordeling niet voldoet met een maximum van 10.000, – euro.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON