Naheffing verwarmingskosten

Kenmerk: 20-12529
Datum uitspraak: 22 januari 2021
Rechter: Mr. M.W. van der Veen
Instantie: Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder vordert naheffing verwarmingskosten van € 3.500,00. Vordering wordt afgewezen omdat huurder naar het oordeel van de rechter een all-in huur betaalt.

Samenvatting

Verhuurder vordert € 3.500,00 aan verwarmingskosten over de periode juni 2018 t/m mei 2020. Hij betaalt zelf een voorschot van € 1.000,00 aan Ista en heeft van Ista een naheffing ontvangen, die hij aan de huurder doorbelast. Het huurcontract geeft echter aan dat de maandelijkse prijs inclusief ‘heater’ is, maar daarmee wordt volgens de verhuurder de boiler bedoeld. Bij aanvang van de huurovereenkomst is duidelijk afgesproken dat de verwarmingskosten bovenop de huurprijs komen, aldus de verhuurder.

Kantonrechter oordeelt dat volgens het huurcontract een all-in huur is overeengekomen. Voor de stelling dat is afgesproken dat de verwarmingskosten bovenop de huurprijs komen is geen steun te vinden in het dossier. Het huurcontract is opgesteld door de bemiddelaar van de huurder. Het had op de weg van de verhuurder gelegen om dat contract goed te controleren alvorens het te ondertekenen. Hij heeft dat niet gedaan en dat komt voor zijn rekening en risico.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON