Niet de bewoners maar bedrijf aangemerkt als huurder. Huurcommissie uitspraak wordt vernietigd.

Kenmerk: CV 13-18417
Datum uitspraak: 10 juni 2014
Rechter: DH de Witte
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder gaat in beroep tegen uitspraak huurcommissie in 254 BW procedure. Ingewikkelde constructie met gecombineerde woon/bedrijfsruimte contract. Huurders worden niet ontvankelijk verklaard in hun verzoek aan de huurcommissie tot verlaging van de huurprijs. Volgens de kantonrechter is Rob Korperation BV de huurder en niet de daadwerkelijk bewoners Korper en Burger. Uitspraak huurcommissie wordt dus vernietigd.

Samenvatting

Verhuurder gaat in beroep tegen uitspraak huurcommissie in 254 BW procedure. Ingewikkelde constructie met gecombineerde woon/bedrijfsruimte contract. Huurders worden niet ontvankelijk verklaard in hun verzoek aan de huurcommissie tot verlaging van de huurprijs. Volgens de kantonrechter is Rob Korperation BV de huurder en niet de daadwerkelijke bewoners Korper en Burger. Uitspraak huurcommissie wordt dus vernietigd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON