Niet ontvankelijkheid verzet vanwege verklaring huurster berusting in verstekvonnis

Kenmerk: 8769121
Datum uitspraak: 28 januari 2021
Rechter: A.W.J. Ros
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurster is niet ontvankelijk in haar verzet tegen verstekvonnis omdat ze volgens de rechter ondubbelzinnig verklaard heeft te berusten in het verstekvonnis

Samenvatting

Huurster is een aantal maanden in Roemenië geweest en in die tijd kwam er in verstekzaak een ontruimingstitel, omdat ze ook geen huur had betaald. Daar is verzet tegen ingesteld, hoewel ze had ondertekend dat ze in het vonnis zou berusten. Er was geen ontruimingskort-geding aangespannen, mede omdat ze op aandringen de achterstallige huur heeft betaald. Huurster is prostitué en als zodanig ook slachtoffer van de crisis. Hoewel huurster geen Nederlands spreekt en aangaf de overeenkomst onder dwang te hebben getekend (anders kreeg ze geen toegang tot de woning), heeft de rechter de overeenkomst bekrachtigd. Volgens de rechter heeft huurster ondubbelzinnig verklaard te berusten in het verstekvonnis.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON