niet warm te stoken woning, huurverlaging en afkoppelen van centrale ketel op straffe van dwangsom

Kenmerk: 5684994 CV EXPL 17-2781
Datum uitspraak: 18 september 2017
Rechter: M.E.B. Terwee
Instantie: kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder heeft een zaak gewonnen op het gebrek dat de woning niet warm genoeg te stoken is. Verhuurder is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Huurcommissie.
Zaak wordt door huurder gewonnen en verhuurder moet behalve de verlaagde huur accepteren dat hij op straffe van een dwangsom de woning moet afkoppelen van de centrale installatie.

Samenvatting

Huurder heeft een zaak gewonnen op het gebrek dat de woning niet warm genoeg te stoken is. Verhuurder is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Huurcommissie.
Zaak wordt door huurder gewonnen en verhuurder moet behalve de verlaagde huur accepteren dat hij op straffe van een dwangsom de woning moet afkoppelen van de centrale installatie. Verder moet verhuurder andere gebreken en toezeggingen nakomen op straffe van een dwangsom. Interessant is dat de zaak gewonnen is op meting van temperatuur in andere vergelijkbare woningen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON