Offerte van aannemer is geen reden tot herstel tot huurprijs oude niveau.

Kenmerk: CV 05-19399
Datum uitspraak: 12 juni 2006
Rechter: C. von Meyenfeldt
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Indien de huur van een woning is verlaagd hoeft de huurder pas weer de oude huurprijs te betalen als alle gebreken zijn hersteld.

Samenvatting

De kantonrechter wijst de vordering van de verhuurder af. De aannemer heeft het gebrek waarover is geklaagd niet verholpen.

Bij uitspraak van de huurcommissie van januari 2004 is de huur per december 2001 verlaagd, omdat er gebreken zijn aan de woning. Verhuurder stelt dat alle gebreken in maart 2003 aan het gehuurde zijn verholpen. Hij heeft als bewijs een offerte met bijbehorende rekening van de aannemer aangevoerd. Verhuurder verzoekt om verhoging van de huur naar het oude niveau. In september 2004 spreekt de huurcommissie uit dat de verlaagde huur blijft gehandhaafd, omdat nog niet alle gebreken zijn verholpen.

De kantonrechter is van oordeel dat de aannemer het gebrek waarover is geklaagd niet heeft verholpen. Afgezien van de brief van de huurder constateerde de rapporteur van de huurcommissie nog vocht en schimmel in de woning. De verhuurder is zijn standpunt niet komen verdedigen tijdens een zitting van de huurcommissie. Tevens heeft de verhuurder een week voordat de aannemer een factuur heeft gestuurd om huurverhoging gevraagd bij de huurcommissie. Ten slotte staat vast dat de werkzaamheden tot herstel van de vochtproblemen in de woning van de huurder in elk geval in januari 2005 zijn uitgevoerd. Per februari 2005 moet huurder de oude huurprijs gaan betalen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON