Omgevingspunten, categorie veiligheidspunten.

Kenmerk: 106.003.3
Datum uitspraak: 13 januari 2009
Rechter: W.J.J. Los, J. Wortel en
Instantie: Rechtbank
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Discussie over de omgevingsveiligheidspunten. De punten zijn door de huurcommissie lange tijd niet aangepast. Rechter stelt zelf aan de hand van de criteria de veiligheispunten vast.

Samenvatting

Huurder heeft een toetsing nieuwe huurprijs procedure gestart. De Huurcommissie heeft uitspraak gedaan in de zaak.

De verhuurder is het niet eens met de waardering van de omgevingspunten. De zaak is eerst in behandeling genomen bij de Kantonrechter, maar daar is de verhurende partij niet ontvankelijk verklaard.
De verhuurder is het niet een met de waardering van de veiligheid in de omgevingspunten. Deze waardering staat op 0 punten. Deze waardering is 15 jaar geleden opgesteld en nadien niet meer herzien. De verhuurder zet bij deze waardering nu zijn vraagtekens.

De rechter is het met het bezwaar van de verhuurder eens. En stelt zelf aan de hand van de door de Huurcommissie de veiligheidspunten van de omgevingspunten vast. De rechters beoordelen dat deze punten op 1.5 gesteld moet worden.
En de rechters stellen de huurprijs opnieuw vast per 1 augustus 2003.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON