onderhoud, gebreken verholpen, huurverlaging gematigd

Kenmerk: 4098636 CV EXPL 15-10883
Datum uitspraak: 28 september 2016
Rechter: H.M. Patijn
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Nadat de huurcommissie een huurverlaging heeft uitgesproken op onderhoud gaat verhuurder naar rechtbank. De rechter komt uiteindelijk tot de conclusie dat de gebreken verholpen zijn maar vindt de huurverlaging van de huurcommissie een te grote sanctie voor de ernst van de gebreken en matigt de verlaging.

Samenvatting

In deze procedure worden uiteindelijk de gebreken verholpen. Gebreken die al heel lang aanwezig zijn. Tevens matigt de rechter de huurverlaging omdat hij nu niet direct vindt dat het om hele erge gebreken gaat. i

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON