Onderhoudskosten cv

Kenmerk: 9435180 CV EXPL 21-13147
Datum uitspraak: 21 april 2022
Rechter: Mr. M. van Walraven
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Drie huurders zijn naar de rechter gestapt omdat zij jarenlang zelf de onderhoudskosten van de door de verhuurder aangelegde cv hadden betaald. Pas na een brief van de advocaat ging de verhuurder dat doen. Zij hebben met overlegging van hun betaalbewijzen het geld van de afgelopen jaren teruggevorderd, maar die eis is door de rechter afgewezen. De rechter ging mee in het verweer van de verhuurder dat de huurders al die jaren zonder protest hebben betaald zodat er niet sprake is van “verzuim” aan de zijde van de verhuurder.

Samenvatting

Drie huurders zijn naar de rechter gestapt omdat zij jarenlang de onderhoudskosten van de door de verhuurder aangelegde cv zelf hadden betaald. Pas na een brief van de advocaat ging de verhuurder dat doen. Zij hebben met overlegging van hun betaalbewijzen het geld van de afgelopen jaren teruggevorderd, maar die eis is door de rechter afgewezen. De rechter ging mee in het verweer dat de huurders al die jaren zonder protest hebben betaald zodat er niet sprake is van “verzuim” aan de zijde van de verhuurder. Daarnaast hebben de huurders aangevoerd dat de verhuurder niet handelt als een goed verhuurder door de kosten te vergoeden. De rechter wijst dat ook af omdat die beredenering geen afdwingbare vordering schept. Ook is aangevoerd dat de maandelijkse bijdrage voor onderhoud aan cv-ketel onverschuldigd is betaald. Volgens de rechter is daar echter geen sprake van. Er bestond immers een contractuele verplichting tot betaling. En er is geen beroep gedaan op vernietiging van het contract. Tot slot is aangevoerd dat de verhuurder ongerechtvaardigd is verrijkt. Ook met dit argument gaat de rechter niet in mee. Onderhoud aan cv ketel heeft de waarde van de installaties niet doen stijgen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON