Onderhoudsprocedure, verhelpen gevolgschade

Kenmerk: 966039 CV
Datum uitspraak: 8 oktober 2009
Rechter: T.M.A. van L”ben Sels
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De huurder eist dat de verhuurder nat het verhelpen van de gebreken, toegewezen door de Huurcommissie. Ook de gevolgschade van de onderhoudsgebreken verhelpt.

De verhuurder stelt dat zij alle toegewezen gebreken heeft verholpen. Dat de gebreken zijn verholpen wordt bevestig door rapporteur van de Huurcommissie die de herstelmelding heeft uitgegeven.

De rechter oordeelt dat de gebreken waar een huurverlaging voor gelde zijn verholpen en de huurprijs weer terug is op het oude niveau. Alleen dat de gevolgschade nog steeds aanwezig is. De eis van de huurder wordt toegekend dat deze naar vakwerk maatstaven hersteld moet worden. Dit op last van een dwangsom.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON