Onderhuurder wordt eigenaar en gaat maakt hoofdhuurder het leven zuur

Kenmerk: 7308799
Datum uitspraak: 26 april 2019
Rechter: Inden
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Onderhuurder wordt eigenaar en gaat maakt hoofdhuurder het leven zuur. Hoofdhuurder start ontruimingsprocedure ogv huurovereenkomst naar zijn aard van korte duur. Kantonrechter is niet overtuigd van wanprestatie onderhuurder en wijst ontruiming af.

Samenvatting

Op verzoek van verhuurder nam huurder in 2014 de neef van zijn verhuurder in huis (onderverhuur van 2 kamers). Aangezien er voorzieningen met elkaar gedeeld worden (keuken en badkamer) is sprake van een hospita constructie. Inmiddels heeft de neef het eigendom van de woning verkregen en is de onderhuurder dus tevens verhuurder. Deze begint aardig te zieken en de woonsituatie is onleefbaar geworden. Huurder wil dus van zijn onderhuurder af en start zelf een ontruimingsprocedure, waarbij gesteld wordt dat de huurovereenkomst naar zijn aard van korte duur is.
Vordering is helaas afgewezen. Kantonrechter was er niet van overtuigd dat hier sprake was van wanprestatie en ook niet van een tijdelijke huurovereenkomst.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON